Briab växer med Prevecon.

Briab Prevecon

Briab Prevecon

I början av november signerades avtalet där Prevecon, specialistkonsulter inom brandskydd och riskhantering, stiger ombord på Briabs tillväxtresa. Prevecon grundades 2000 och har 23 medarbetare med huvudkontor i Göteborg.

”Nu när Prevecon-gänget ansluter tar vi ett nytt stort steg mot vår målsättning och vision att leda, inte följa. Vi blir större och starkare för våra kunder i hela landet, men i synnerhet i västra Sverige och ner söderöver. Totalt blir vi nu över 40 fantastiska medarbetare på en av landets mest expansiva marknader. Och vi behövs! Säger Björn Wulff, VD Briab

Prevecons kunder och uppdrag återfinns, precis som Briabs, i en rad olika sektorer: kommun, landsting/region, både statliga och privata fastighetsägare, byggentreprenörer av alla storlekar, industrier, kraftbolag, rikstäckande butiks- och restaurangkedjor, arkitekter och projektledningsföretag. 

”Det känns mycket roligt och utmanande att få vara en del av den tillväxtresa vi nu ansluter till. Under våra samtal har vi insett alla våra beröringspunkter och att våra verksamheter passar väl ihop och kompletterar varandra på många sätt. Det ger oss fantastiska möjligheter att stärka vårt erbjudande till marknaden, men även för våra medarbetare att utvecklas” sammanfattar Fredrik Hellgren, VD och delägare Prevecon.

Med Prevecon och det tidigare förvärvet av landets ledande konsultbolag inom fysisk säkerhet, Projsec, etablerar Briab marknadens mest kompletta och kompetenta erbjudande inom brand, risk och säkerhet. 

”Nu har vi närmare 180 medarbetare på 10 orter runt om i Sverige som kan hjälpa våra kunder till rätt sida av risk och hålla dem tryggt där! Helt i linje med vår långsiktiga plan. Det känns stort och gör att 2022 kommer att bli ett fantastiskt år!” Avslutar Björn Wulff, VD Briab.

Bildtext: Fredrik Hellgren, VD Prevecon och Björn Wulff, VD Briab

Om Prevecon

Prevecon Brand & Riskkonsult är en specialistkonsult inom brandskydd och riskhantering. Prevecon erbjuder tjänster inom allt ifrån brandskyddsprojektering och riskhantering till hantering av brandfarlig vara och systematiskt brandskyddsarbete (SBA). Idag består Prevecon av omkring 25 experter och har huvudkontor i Göteborg samt verksamhet i Borås, Uddevalla och Stockholm. Bolaget grundades 2000. Läs mer på prevecon.se

Om Briab

Briab erbjuder tjänster och produkter inom riskhantering. Vårt ursprung inom brandskydd är idag kompletterat av Fysisk Säkerhet, MEP, FoU, Property Risk Management och riskhantering i verksamheter och vid samhällsplanering. Briab har idag 160 medarbetare och kontor på 7 orter runt om i Sverige. Bolaget grundades 2002. Läs mer på briab.se och projsec.se

För mer information, kontakta

Björn Wulff, VD Briab

08-406 66 35

bjorn.wulff@briab.se

Fredrik Hellgren, VD Prevecon