Den 28 juni välkomnade vi på Projsec vår nya ägare och kollegor på Briab. Sveriges ledande risk- och brandskyddsbolag. Vi på Projsec har sedan vi grundades 2014 utvecklats till ett av landets ledande konsultbolag inom fysisk säkerhet och tillsammans med Briab växlar vi nu upp och kan erbjuda marknadens starkaste helhetserbjudande inom brand/risk/säkerhet för att säkra att våra kunder alltid befinner sig på the right side of risk.

Om Briab (se även briab.se)

Briab bedriver följande verksamhet:

Brandskyddsprojektering, förvaltningsbrandskydd, Riskhantering, VVS-projektering, besiktning och utförande-kontroll, forskning och utveckling, mjukvaru-utveckling, produkter och system för utrymning samt utbildning.

Briabs uppdragsgivare:
Briab arbetar för arkitekter, projektledare, byggentreprenörer, fastighetsförvaltare, myndigheter, kommuner och företag

Exempel på uppdrag:
Stockholm Norviks Hamn, Perituskliniken, Täby Nya Simhall, Sergelhuset, Hubben, Uppsala Science Park, Medicon Village, se mer på briab.se

Bakgrund:
Briab grundades 2002 och har sitt huvudkontor i Stockholm (grannar med Projsec), men har även kontor på sju orter runt om i Sverige. Bolaget har idag 140 anställda och en omsättning på 150 MSEK.

Växande kundvärde

I grunden finns en god strategisk och kulturell passform mellan Briab och Projsec då båda verksamheterna har sin strategiska utgångspunkt som oberoende konsulter och experter, med ett tydligt fokus på värdeskapande för kunden. Bolagens kompetenser, kunderbjudanden och kundsegment kompletterar varandra på ett flertal områden. Båda bolagen är drivande inom digitalisering av arbetssätt och metoder.

”Vår drivkraft att hjälpa våra kunder till rätt sida risk/The Right side of Risk blir nu än mer heltäckande och värdeskapande. Brandskydd, riskhantering och fysisk säkerhet är grundläggande för trygga och hållbara miljöer och skapas från första pennstreck i design och projektering. Där arbetar både Projsec och vi på precis samma sätt och både våra synergier och utvecklingsmöjligheter är nästan för många att lista”, säger Briabs VD Björn Wulff

Projsec och Briab kommer att driva verksamhet runt om i Sverige, huvudkontor i Stockholm och på ett 10 tal orter, från Gävle i norr till Malmö i söder.

Att komplettera Briab känns som ett helt naturligt steg för oss alla på Projsec. Viktigast är dock att det upplevs rätt och värdefullt för våra kunder och det är jag helt övertygad om att det gör. Att kunna erbjuda ansvaret för helheten runt fysisk risk är stort och något våra kollegor på kundsidan efterfrågar, sammanfattar Henrik Good, VD och grundare av Projsec.

Integrationen och samordningen av verksamheterna har påbörjats och är i full gång, ett arbete som kommer krönas av inflyttning i nytt toppmodernt huvudkontor på Söder kring årsskiftet 21/22.

Vi jobbar med samma kundbehov – trygghet, vi jobbar på samma marknad – samhällsbyggande, vi jobbar i samma skede i projekten – design och projektering. Och slutligen står vi inför samma enorma tillväxtmöjligheter – digitalisering och hållbar förvaltning. Vi är en perfect match och det ska bli otroligt spännande att växa tillsammans framåt, avslutar Björn Wulff.